Αναζητώντας την Πηγή της Νεότητας

 

Πηγή της Νεότητας ΚαλλιστώΟ Χουάν Πόνθε δε Λεόν, ένας Ισπανός γόνος ευγενών, συμμετείχε ως εθελοντής στην αποστολή αποίκησης του Νέου Κόσμου στο δεύτερο ταξίδι του Κολόμβου, το 1493 . Το 1508, Ο Πόνθε δε Λεόν, με ένα πλοίο και 50 οπλίτες, έπλευσε ανατολικά φτάνοντας στο νησί αυτό, το οποίο σήμερα γνωρίζουμε  ως Πουέρτο Ρίκο. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φερδινάνδος Β’, του έδωσε την άδεια να το εξερευνήσει και τον όρισε ως κυβερνήτη, όταν πληροφορήθηκε από τον ίδιο το Λεόν ότι ανακάλυψε εκεί  σημαντικές ποσότητες χρυσού.  Έτσι του έδωσε την εντολή να επεκτείνει την αποίκηση του νησιού, με σκοπό να αυξηθεί η εξόρυξη του χρυσού. Το 1521,  ενώ είχε χάσει το αξίωμα του ως κυβερνήτης της περιοχής, ξεκίνησε με υποστήριξη  του βασιλιά μία προσπάθεια να αποικίσει τη Φλώριδα. Η αποστολή αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη, αλλά ο Πόνθε δε Λεόν επέδειξε αξιοσημείωτη επιμονή. Μετά από πολλές περιπέτειες και επιθέσεις που δέχτηκαν οι Ισπανοί από τους ιθαγενείς ήρθε το μοιραίο για τον Λεόν που δέχτηκε ένα βέλος πάνω στη μάχη και λίγο καιρό αργότερα πέθανε από μόλυνση του τραύματος. Μετά το θάνατο του, άρχισε να δημιουργείται μία φήμη σχετικά με την εξερεύνηση του Λεόν, που κατέληξε στην ανακάλυψη της Φλώριδας. Η φήμη έλεγε πως ο Πόνθε δε Λεόν έκανε το ταξίδι αυτό για να ανακαλύψει την Πηγή της Νεότητας, για την οποία του είχαν μιλήσει κάποιοι ιθαγενείς μάγοι από το Πουέρτο Ρίκο. Αυτή η Πηγή σύμφωνα με τους ιθαγενείς βρισκόταν σε ένα νησί βορειοδυτικά του Πουέρτο Ρίκο και ο θρύλος έλεγε ότι όποιος έπινε από το νερό της πηγής ξαναγινόταν νέος. Αυτή η ιστορία αναφέρεται από τον Ισπανό ιστορικό συγγραφέα, Γκονθάλο Φερνάνδεθ Οβιέδο 1535, ο οποίος συνδέει το όνομα του Πόνθε δε Λεόν, με την Πηγή της Νεότητας.

                         Φλώριδα-Πηγή της Νεότητας- Σαιν Αυγουστίν

Ασφαλώς ο ατρόμητος εξερευνητής Δε Λεόν, ο οποίος είχε και τη φήμη αφελούς, πίστεψε ότι θα ανακάλυπτε μία θαυματουργή πηγή  και εάν έπινε από το νερό της, θα ξανάνιωνε. Ίσως να σκεφτόταν να γεμίσει και αρκετά δοχεία, ώστε να τα πουλήσει στους Ισπανούς, με το ανάλογο αντίτιμο. Όμως η πληροφορία που είχε από τους ιθαγενείς μάγους δεν ήταν λανθασμένη, αλλά κωδικοποιημένη. Ήταν γνωστό ότι οι μάγοι της περιοχής εκείνης, ανήκαν σε μία γενεαλογία, πολύ ισχυρών σαμάνων, που χανόταν στα βάθη του παρελθόντος. Αυτοί είχαν αναπτύξει μαγικές φόρμουλες με τις οποίες πράγματι πετύχαιναν την ανανέωση του οργανισμού τους και σε αρκετές περιπτώσεις κατάφερναν να ξεφεύγουν από το θάνατο και να περιφέρονται ανενόχλητοι στους αιώνες που περνούσαν. Μία προσφιλής τους τακτική ήταν η μεταμόρφωση. Είχαν την ικανότητα να διαστρεβλώνουν τόσο τα ενεργειακά τους πεδία, που από τη μία στιγμή στην άλλη, μεταμορφώνονταν σε πουλιά η, σε ζώα.

                Face Yoga στην Πηγή της Νεότητας

Σίγουρα οι μάγοι στις φόρμουλες τους χρησιμοποιούσαν τη βοήθεια των πέντε στοιχείων και εξέχουσα θέση θα είχε το στοιχείο του νερού. Έτσι λοιπόν προέκυψε η Πηγή της Νεότητας και όποιος έπινε από το νερό της, έβλεπε το πρόσωπο του να αλλάζει και από  γέρικο και ρυτιδωμένο, γινόταν νέο και όμορφο.

Τι σχέση έχει το νερό με όλα αυτά αποδεικνύεται στο ότι αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη, το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 80% από νερό, η ζωή ξεπήδησε από τους ωκεανούς και γενικά όλες οι μορφές ζωής στηρίζουν την επιβίωση τους σ’ αυτό. Άλλωστε για να γεννηθεί ένα μωρό πρώτα “σπάζουν τα νερά”.

Κατά αντίθεση, όσο ευεργετικό και ευλογημένο είναι το νερό, άλλο τόσο καταστροφικό μπορεί να γίνει με τις πλημμύρες των βροχοπτώσεων και καθιζήσεις εδάφους, από υπόγεια νερά και λιώσιμο των πάγων. Φαίνεται πως η φύση με το να θέτει τα στοιχεία εκτός ελέγχου, μας υπενθυμίζει ποιός έχει το πάνω χέρι. Ίσως αν δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό προς εκείνη, να μας αποκαλύψει μία Πηγή της Νεότητας, πέρα για πέρα πραγματική.

Στη Face Yoga της “Καλλιστώ”, εκτιμούμε πολύ τη συνεισφορά του νερού στη ομορφιά και την υγεία μας και συστήνουμε με υπερβάλλοντα ζήλο, τη συνεχή ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, ζεστό κατά προτίμηση, επειδή έχει την ιδιότητα να αποτοξινώνει και να υδατώνει το σώμα και ιδιαίτερα το δέρμα, με αποτέλεσμα μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Συνοδεύουμε ενδιάμεσα τις ασκήσεις μας Face Yoga, με μία μεγάλη κούπα ζεστό νερό η, τσάι ούτως ώστε, μία χαλάρωση να επιτυγχάνεται στους ιστούς του δέρματος και οι ασκήσεις Face Yoga, να είναι πιο αποτελεσματικές, στο πρόσωπο μας. Τότε μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ανακαλύψει τη δική μας Πηγή της Νεότητας.

Face Yoga by “Kallisto”